RELACJA Z WARSZTATÓW KULINARNYCH
W dniu 27 lipca br. w Domu Strażaka w Gnojniku odbyły się warsztaty kulinarne i żywieniowe zorganizowane przez Bank Żywności w Krakowie.
Zajęcia organizowane są w ramach kolejnej edycji Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa Podprogram 2021 Plus jako działania towarzyszące. Warsztaty skierowane są do osób korzystających z pomocy żywnościowej i odbywają się w sposób bezpłatny.
W czasie warsztatów wszyscy uczestnicy brali aktywny udział w przygotowywaniu potraw, które później wspólnie spożywali.
Uczestnicy z przepisów opracowanych przez prowadzącą zajęcia Panią Annę Patrzałek przygotowali różnobarwne i przepyszne smoothie owocowe, leśne naleśniki ze szpinakiem oraz pizzę. Przygotowane potrawy zachwycały barwami i smakiem.
Organizowane od lat warsztaty mają charakter teoretyczny i praktyczny. Uczestnikom dostarczają informacji dotyczących zasad zdrowego odżywiania, układania zdrowych i smacznych jadłospisów.
Serdecznie dziękujemy prowadzącej za doskonałą organizację i miłą atmosferę oraz wszystkim uczestniczącym za swój wkład, zaangażowanie i poświęcony czas.